top of page
ortalc1988

אם הייתי מלווה את המשפחה שלנו, הייתי אומרת לנו קודם כל ללכת לישון

את המשפט הזה אמרתי לבעלי, דקל, לפני כמה ימים. כמעט ואין ליווי של משפחה, במיוחד כזה העוסק בשינה, שלא נפתח במשפט "אתם קודם כל צריכים ללכת לנוח". שמעתם פעם על יועצת שינה שמבקשת קודם מההורים לישון, לפני שניגשים בכלל לתהליך עם התינוק?


אני יכולה להעיד על עצמי, ובטח גם אתם תזדהו - כשאני עייפה, אני לא במיטבי, אני חסרת סבלנות ואני מעדיפה להישאר במצב המוכר והנח שלי, גם אם הוא קשה. אני מניחה שכך רובנו פועלים. לעומת זאת, כשאני ישנה טוב ואני רעננה ומלאת אנרגיה הזמינות שלי לתהליכים ושינויים הרבה יותר גדולה.



הורים רעננים ומלאי אנרגיה יצליחו להתמסר לתהליך העבודה ושינוי ההרגלים. הורים עייפים, מתוסכלים ומרוקנים לא יצליחו להשלים את התהליך. הורה שהוא עייף לא יהיה פנוי להתבונן בילד, בסימנים שלו ולא יהיה פנוי וזמין פיזית ורגשית לתת לבייבי את המענה המדוייק שצריך באותו הרגע.


הורה עייף הוא הורה מתוסכל שרוצה פתרון "כאן ועכשיו", שתוך כמה ימים הכל יסתדר והילד שלהם ידע לישון לבד, לחבר מחזורי שינה ואם אפשר שגם לא יתעורר בלילה בכלל...


ותאמינו לי שאני מבינה, אבל זה לא עובד ככה. לפחות לא בגישה שלי. אני מאמינה שכדי להתפתח כמשפחה, ללמוד וללמד תהליכים חדשים וכדי להיות מדוייקים עבור הילד שלנו וכך גם עבור עצמינו, אנחנו קודם כל צריכים להיות זמינים רגשית, הזמינות הרגשית מושפעת מהעייפות שלנו.


וכדי שהתהליך באמת יהיה אפקטיבי וכזה שיישמר וישתרש בכם כמשפחה, גם בזמני חולי ורגרסיות, הוא צריך להיות תהליך איטי והדרגתי. ולא תהליך מהיר, מלווה בהמון לחץ ועצבים מצד ההורים ובכי מצד התינוק.


תחשבו על זה רגע, למדתם לקרוא ביום אחד? התשובה היא כנראה "לא". קודם לומדים את האותיות והצלילים, אחר כך לומדים ניקוד ולבסוף לחבר את כל האותיות למילה ואז למשפט.


וכמו שלקרוא לומדים לאט, כך גם לישון. לישון זאת מיומנות נרכשת שיש ללמד את התינוק. וכמו כל תהליך למידה, גם זה צריך להיות מותאם לילד ולקצב שלו. תהליך שכזה מצריך את כל הסבלנות והזמינות שבעולם של ההורים כלפי הילד - כדי להיות שם עבורו ולהבין מה הוא צריך ובמיוחד כדי לעזור לו ללמוד הרגלים חדשים (ושירגיש תוך כדי בטוח, אהוב ומוגן ולא במצוקה); אבל זה לא מספיק, ההורים צריכים להיות בחמלה וסבלנות גם כלפי עצמם, להיות שלמים עם התהליכים שהם עוברים בליווי, לא "להישבר" ולחזור להרגלים הישנים, עליהם עובדים כל כך קשה כדי לשנות.


כל זה יקרה בתהליך איטי והדרגתי שנובע מתוך מתוך התבוננות כוללת על צרכי הילד ומשפחתו.




5 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page